lördag 2 januari 2010

2 januari 20110



Vi har kvar en vinflaska och hälften av brödet och osten från nyårsaftonen så det middag på rummet igen. Vi tar bara en kvällspromenad i kvarteren runt hotellet. Det är alltid en massa folk i rörelse här vid tiotiden, men stämningen är mindre uppsluppen än den var i går!

Solen skiner även idag, med lätta små moln på himlen, och temperaturen visar på plus sexton grader. Vi besöker Museu d´Historia de Catalunya, dvs. Kataloniens historiska museum. Det visar i en jätteflott byggnad historien från de första stenbitarna till Internet. Mycket proffsigt gjort och intressant. Engelsk text finns till allt som visas.

En kopp kaffe uppe på takterrassen smakar gott och utsikten är förtjusande. Museet ligger nere vid hamnen. Före Olympiaden var hela området ett förfallet industriområde, men nu är det jättefint med stenläggningar och planterade palmer. Man har t.o.m. fraktat dit mängder med sand så nu finns en playa. Januarivädret lockar dock inte till sådana övningar.

Vi promenerar omkring i området Barceloneta som sticker ut som en halvö i havet. Det är ett gammalt område där fiskarna bodde fullt med smala gator och ålderstigna barer. Vi stannar till vid en sådan och tar en öl. Ett gäng farbröder spelar domino och har en krans av åskådare runt. Jag frågar om jag får fotografera och det går bra!

Lunch äter vi vid tvåtiden på en indisk restaurang, med indisk personal, men man har anpassat kryddningen till oss européer så den var onödigt mild i vårt tycke.

6 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tackar, tackar för reseberättelsen!

Jom Manilat sa...

Tack Elisabet!
Fru M. hälsar att det år trögt att hitta lämpliga bilder. Picassomuseet i morgon blir sista chansen...

Christina sa...

Det låter som ni har det alldeles utmärkt :)

En riktigt god fortsättning önskas från stationen!

Jom Manilat sa...

Tack Christina!
Det går verkligen ingen nöd på oss ;-)
En riktigt god fortsättning till er på stationen också!

Charles sa...

Vet inte vad som hände när jag kopierade in min Barcelona länk... men här är den! http://cid-0e1ccddb1ae78eb1.skydrive.live.com/play.aspx/.res/e1ccddb1ae78eb1!1398/E1CCDDB1AE78EB1!1399?ct=photos

Hälsningar
Charles

Jom Manilat sa...

Fina bilder Charles! Du var i staden under en varmare årstid ser jag på bilderna!